dimarts, 27 de maig del 2014

PRESENTACIÓ NOUS PROJECTES SOMESCOLA. Taula rodona" Experiències sobre la immersió lingüística": 29-maig-2014,19.00 h. IMET (Tarragona)


El Balcó del Mediterrani ha estat el lloc triat per Somescola.cat per a presentar els seus nous projectes. Aquest dijous, 22 de maig, a les 18.00 h, representants de les associacions que conformen aquesta plataforma d’entitats cíviques i educatives per l’escola catalana, acompanyats per capgrossos i altres elements festius de centres de la demarcació, han desplegat una gran pancarta amb el lema: “Per un país de tots, l’escola en català”.

La primera acció en aquest sentit serà la taula rodona que sota el títol Experiències sobre la immersió lingüística, tindrà lloc el proper 29 de maig, a les 19.00 h, a l’IMET (Av Ramon y Cajal, 70. Tarragona), i en què una mestra, un pare en representació de les AMPA i un alumne, donaran testimoni, en primera persona, de com han viscut l’ensenyament segons els programes d’immersió lingüística.

Joan Josep Chavarria, portaveu de la plataforma a Tarragona, ha explicat que aquesta acció pretén “activar la mobilització en suport de l’escola catalana per mostrar el rebuig de la comunitat educativa a la llei d’ensenyament impulsada pel govern espanyol (l’anomenada Llei Wert) i a la judicialització del sistema educatiu”.
Durant l’acte també ha tingut lloc la lectura del manifest de Somescola per part de representants de la UMPA, professorat i alumnat de l'Escola Pau Delclòs, representant diversos sectors de la comunitat educativa. Les entitats que formen Somescola a Tarragona volen destacar que la defensa col·lectiva del model escolar vigent és una qüestió de democràcia i de país. Des dels territoris cal ratificar la unitat cívica al voltant de l’escola catalana i mostrar el rebuig social a la judicialització i politització dels usos lingüístics a les aules.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada