divendres, 13 de març del 2015

"POSAR LÍMITS ALS FILLS VOL DIR...T'ESTIMO". Xerrada Josep M. Porta. 11 de MARÇ de 2015

El dimecres 11 de març vam comptar amb la presència i gran experiència del pedagog i psicopedagog Josep M. Porta per parlar-nos de:
"POSAR LÍMITS ALS FILLS VOL DIR...T'ESTIMO"

La xerrada es va dividir en varis blocs de REFLEXIÓ per als pares:

1-Coneixer als nostres fills/filles, la seva personalitat= físic + caràcter + temperament.

2-Influència de l´entorn en les seves decisions i actuacions: Són espectadors de la vida i de les persones que els envolten. Els fills observen, proven, decideixen, adquireixen i actuen....segons se'ls hi permet. Els fills busquen seguretat en ells mateixos i confiança en els pares.

3-Necessitat de conèixer i assimilar els seus límits en relació a l'entorn i això vol dir... Posar límits vol dir t'estimo. S'han de posar límits però deixant clar que ells són importants pels pares, que els acceptem tal com són, que ens encanta ser els seus pares, que assumim la responsabilitat d'acompanyar-los en el seu procés educatiu i tenir clar que som la seva referència i model.


4-Principis educatius bàsics pels pares:
Hi ha d'haver un acord mutu entre els pares en relació als estils educatius, tenir clar que el nen fa allò que veu fer, som els seus mestres i per tant hem de coneixer els nostres propis límits i actuar amb coherència.

5-Complements educatius: Molt importants! 
Donar abraçades, dir t´estimo, escoltar-los, dedicar-los temps, vigilar el llenguatge que utilitzem en el dia a dia i fonamental, ser coherents.


Des de l'AMPA volem agrair a tots els assistents la seva presència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada