diumenge, 19 d’octubre del 2014

COM TENIR CURA DE LA NOSTRA ESQUENA


La OMC i la fundació Kovacs varen presentar amb roda de premsa la duo dècima campanya de prevenció del mal d’esquena entre els escolars espanyols.

Aquesta consisteix en distribuir un nou monogràfic del “ Tebeo de la espalda” que explica què fer per tal de tenir una esquena sana al col·legi. La seva efectivitat ha estat demostrada científicament en assajos clínics controlats.

“El Tebeo de la Espalda” pot ser descarregat gratuïtament des de la Web de la Espalda de la Fundación Kovacs (www.espalda.org) o pitjant Aquí .

A la roda de premsa el Dr. Kovacs va recordar l’existència d’estudis científics, segons els quals, abans dels 15 anys, prop del 51% dels nois i més del 69% de noies ja han tingut mal d’esquena, això limita les seves activitats diàries i augmenta significativament el risc de que aquests dolors esdevinguin crònics quan siguin adults.

Una de les mesures per tal d’ evitar el mal d’esquena,  és l’esport regular, com a mínim dues vegades a la setmana, en dies no consecutius, durant un total de tres hores setmanals com a mínim. Estudis científics realitzats demostren que l’activitat física és necessària per a que la columna vertebral adquireixi la seva forma definitiva.

Per un altra banda,  l’esport a nivell competitiu augmenta la probabilitat de patir mal d’esquena, per això els petits esportistes a nivell competitiu han de seguir programes d’entrenament adequats.

A nivell escolar, els principals factor de risc de patir mal d’esquena en un futur, és l’excessiu pes del material escolar i la seva manera incorrecta de transportar-lo, així com el mobiliari escolar inadequat.

Els consells que se’ns proposen per tal d’evitar que els escolars pateixen mal d’esquena,  són els següents: disposar de  guixetes a l’escola i utilitzar com alternativa a la motxilla tradicional les que porten rodes, per tal d’evitar que els nens carreguin el pes que transporten a diari. En el cas que la motxilla sigui de tirants, lo millor és situar-la relativament baixa, a la zona lumbar, tant a prop del cos com sigui possible , i subjecta amb un cinturó de tal manera que no balancegi,

Per a més informació us recomanem que visiteu la Web de la fundació Kovacs.


TINGUE'M CURA DE L'ESQUENA DELS NOSTRES FILLS!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada