dimecres, 7 de gener del 2015

EL FUTUR DELS PETITS

Algunes vegades llegim o escoltem una reflexió que s'apropa molt a allò que pensem. Aquest és el cas de la reflexió que fa l’Elena Ferro al web Kireei titulat "El futuro de los pequeños"

Alguns fragments d' aquesta reflexió són:
“Somos irrelevantes. A veces esa es la sensación que nos queda cuando vemos cómo funcionan las cosas. Formalmente somos una democracia pero efectivamente las decisiones se toman en unas esferas vedadas al común de los mortales...”
“Creo que las claves del cambio en nuestra actuación como consumidores y productores (de productos o de servicios) están en la creatividad, la sostenibilidad y la solidaridad. Esto puede aplicarse a un artesano, a una tienda de barrio, a un grupo de arquitectos, a un bufete de abogados, a una escuela, a una explotación agrícola o a una empresa industrial. Todo cambio que se produzca desde abajo puede acabar teniendo un impacto mayor que el imaginado. Intentémoslo, pero no en solitario: hagámoslo entre muchos, construyamos el futuro que queremos...”

Per construir el futur que volem pels nostres fills podem intentar millorar moltes coses, coses relacionades amb la tasca pròpiament de ser pares i també amb tot allò que els permetrà formar-se i créixer, entre les que es troba l’escola. Ja vam esmentar en una altra entrada en aquest bloc la idea que cadascú de nosaltres té de l’escola que voldria pels seus fills: “l’escola desitjada, l’escola somiada”.

Via: umla
No ho tenim fàcil per aconseguir aquesta escola desitjada-somiada, però no per això hem de deixar d’intentar-ho. Els pares/mares fa unes setmanes vam participar en la recollida de signatures per recolzar la ILP “educació”, i La Plataforma en Defensa de l'Escola Pública a La Selva ens va convidar a assistir a una xerrada informativa sobre aquest tema.  
A més, l'AMPA de l'Escola Abel Ferrater va presentar una Declaració de rebuig a la LOMCE al Consell Escolar del centre el passat 11 de desembre i durant aquest mes de gener de 2015 els 4 centres educatius de La Selva del Camp presentarem una Moció de rebuig a la LOMCE al ple de l'Ajuntament de La Selva del Camp per a la seva valoració i, esperem, aprovació.

Quin serà el resultat d'aquestes petites accions? No ho sabem. Segurament serà mínim o irrellevant. No hem de deixar però, que ni el desencant, ni el desconeixement, ni la por ens facin desistir de seguir somiant i treballant amb i per l’ escola que volem pels nostres fills.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada