dilluns, 23 de març del 2015

MOCIÓ CONTRA LA LOMCE. PLE MUNICIPAL AJUNTAMENT LA SELVA DEL CAMP: 16 de MARÇ de 2015

El passat 16 de març de 2015 les AMPA de l'Escola Abel Ferrater, l'Escola Gil Cristià i Arbós, el Col·legi Sant Rafael i l’Institut Joan Puig i Ferreter vam presentar una moció al ple de l'Ajuntament de La Selva del Camp contra la LOMCE perquè considerem que aquesta suposa, entre d'altres coses:
  •  Obrir la porta a la privatització de l’educació pública.
  •  Atacar el model d'immersió escolar vigent a Catalunya, un model d’èxit des de fa 30 anys, i menystenir el català qualificant-lo d’assignatura “específica”.
  • Centralitzar i espanyolitzar el sistema educatiu.
  • Obrir la porta a una selecció prematura entre els alumnes.
  • Recuperar l’obligació de què les famílies hagin de triar entre l’assignatura de religió catòlica i una altra assignatura que s'anomenarà “Valores Sociales y Cívicos”. Això suposa una greu vulneració del què el Tribunal Suprem ha establert reconeixent el dret dels alumnes a no haver de fer una alternativa concreta a l’assignatura de religió.
  • Atemptar contra el dret de participació democràtica de famílies, alumnes i professorat en el govern del centre. Converteix el consell escolar en un òrgan consultiu sense cap capacitat decisòria.
Via: fairything

Els tres grups muncipals van votar a favor de la moció i es va aprovar el següent:

-Que el Consell Plenari de La Selva del Camp considera que la nova Llei d'educació (LOMCE) és inacceptable perquè proposa una contrareforma educativa retrògrada, recentralitzadora i inútil que vulnera les competències en matèria d’educació recollides en l’Estatut d’Autonomia i la Llei d’Educació de Catalunya (LEC).

-Que el Consell Plenari de La Selva del Camp manifesta que donarà suport a la comunitat educativa del districte en totes aquelles accions de caràcter reivindicatiu, i pacífic, i de desobediència a la LOMCE que tinguin per objectiu garantir l’educació pública, de qualitat i en català.

Trobareu el resum del ple al següent enllaç: http://canalcamp.xiptv.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada