dimecres, 7 de maig del 2014

GRÀCIES PER ASSISTIR A LA XERRADA!!!!

La Sílvia Manresa
El grup d'assistents a la xerrada
Dilluns va venir la Sílvia Manresa a donar-nos la xerrada envers el tema “ Els ajudem a Créixer?”.  Des de l'AMPA volem agrair a tots els assistents la seva presència.
La Xerrada va ser de caire participatiu,  cosa que la va fer molt amena. La Sílvia ens va parlar del que era ajudar a fer-se gran, és a dir, ajudar als nostres fills a conformar el seu caràcter.
Ens va explicar que durant aproximadament els sis primers anys de vida els nens ens prenen com a models de referència, tant en les coses bones com dolentes i van gravant aquests comportaments per tal de reproduir-los a posteriori. Entre els 6 i els 12 anys, és l'etapa en la qual el nen posa en pràctica tot allò que ha anat adquirint. I en l'etapa dels 12 als 18, la qual anomenem adolescència, els nostres fills qüestionen aquest aprenentatge.
Els pares hem de treballar de valent durant les dues primeres etapes, doncs en elles assenten els fonaments del seu caràcter i això comporta posar límits,  i encara que posar límits és una tasca poc agraïda, són necessaris. I més val pecar de ser massa estrictes, que de ser massa permissius, doncs sempre estem a temps de poder rebaixar aquests límits; per altra banda,  si som molt permissius serà molt difícil posar límits a mesura que el nen és faci gran.
Un aspecte també molt important que ens va remarcar la Sílvia, fou que hem d'educar amb l'incentiu del premi, no del càstig. Aquest premi no ha de ser material, el millor premi per als nostres fills és dedicar-los el nostre temps.
Per concloure la xerrada ens va animar a visualitzar un vídeo en el qual podem apreciar que per als nostres fills som el més important.


Si voleu veure el vídeo podeu prémer els següent link:

La Sílvia també ens va suggerir una poesia de Jorge Bucay "Quiero" on ens invita ha estimar sense condicions.

Per últim agrair-vos la vostra assistència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada