diumenge, 29 de juny del 2014

Informació i materials del I Fòrum de les Famílies i l’Educació de Catalunya: Famílies amb veu i el compromís de les famílies en educació. 24 de maig 2014, Barcelona

El passat 24 de maig, en el marc del I Fòrum de les Famílies i l' Educació de Catalunya, les famílies varen posar de manifest la importància de la seva implicació, presència i tasca a les escoles catalanes. 

La trobada va comptar amb l' assistència de més de 200 participants, autoritats polítiques i mitjans de comunicació. 
El Fòrum incorporava tallers amb bones pràctiques d' AMPA a Catalunya en els quals es va reflexionar i debatir sobre el que poden arribar a fer les famílies juntes amb voluntat de millora, i sobre el potencial futur que poden arribar a assolir.

En la sessió plenària, que va estar protagonitzada per les propies fàmilies, es va presentar el "LLibre Blanc de la participació de les famílies a l'escola" i es va fer lectura del Decàleg de les famílies i l' educació. 
En el "Llibre Blanc" trobareu el que les famílies de tot tipus de centres educatius i d'etapes d'educació dels 0 als 16 anys han consensuat com la seva agenda de futur en educació. En el Decàleg de les famílies i l' educació es presenten les inquietuds i voluntats de les famílies. 

Decàleg de les famílies i l' educació





Algunes de les conclusions dels organitzadors del I Forum són: 
"El Forum ha permès visibilitzar i enfortir el moviment de famílies a les escoles, el projecte Famílies amb veu"
"La trobada va posar sobre la taula les claus per a que la coresponsabilitat educativa sigui un fet: major presència de les famílies en la presa de decisions als centres educatius, la implicació activa d’un major nombre de famílies mitjançant les AMPA, relacions horitzontals amb equips directius i mestres, reconeixement i suport per part de les administracions…"


Podreu trobar tota la informació de I Forum, els materials que s'hi van presentar i el Llibre blanc en el següents enllaços:
http://www.familiesambveu.cat/tots-els-materials-del-i-forum-de-les-families-i-leducacio
http://www.familiesambveu.cat/tots-els-materials-del-i-forum-de-les-families-i-leducacio
http://www.familiesambveu.cat/el-llibre-blanc-de-la-participacio-de-les-families-lescola

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada